Interview met collega Johan Tippe

“Kooiker Groep: Innovatief, doortastend en zorgzaam”

 

We spreken met Johan, KAM-coördinator en werkvoorbereider bij Kooiker Groep

Geen saai, repeterend werk, maar een afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is. Johan Tippe werkt al geruime tijd bij de Kooiker Groep, waar hij begonnen is als chauffeur/machinist en is doorgegroeid tot KAM-coördinator en werkvoorbereider. Johan neemt ons mee in wat zijn werk zo afwisselend en uitdagend maakt.

Van chauffeur/machinist doorgegroeid als KAM-coördinator en werkvoorbereider bij de Kooiker Groep

Na een korte periode van studeren in Eindhoven, besefte Johan al snel dat dit niet de weg was die hij wilde bewandelen. Hij ging zijn vrachtwagenrijbewijs halen en is een aantal jaar vrachtwagenchauffeur geweest. Tijdens deze periode heeft hij veel geleerd en kwam erachter dat ook dit niet de baan was waar hij zijn voldoening uit kon halen. De rol van chauffeur/machinist op een blaascombinatie van Kooiker Zuigtechniek sprak hem aan vanwege de combinatie van rijden en het bedienen van machines.

Na ongeveer zeven jaar gewerkt te hebben als chauffeur/machinist voelde Johan de drang om verder te kijken en zijn takenpakket uit te breiden. Hij kreeg de kans om via Kooiker opleidingen te volgen tot RDLP’er en vervolgens tot KVP’er. RDLP staat voor Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten en KVP staat voor Kwaliteitsverantwoordelijke Persoon. Na het afronden van deze opleidingen kreeg Johan zijn eigen zuigauto toegewezen. Maar Johan wilde blijven groeien, dus in 2023 kreeg hij wederom de mogelijkheid om een opleiding te doen via de Kooiker Groep, dit keer tot Middelbaar Veiligheidskundige. Nadat hij deze opleiding had afgerond, is hij uiteindelijk terechtgekomen op kantoor als KAM-coördinator

Dagelijks zorgen voor de hoogste kwaliteitsstandaarden op het gebied van veiligheid en milieu

Johan gaat elke dag met plezier naar zijn werk om zijn uitdagende taken te vervullen. Zijn verantwoordelijkheid ligt bij het opzetten en onderhouden van bedrijfsprocessen met betrekking tot kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Dit met als doel dat de Kooiker Groep voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, waarbij veiligheid, verantwoordelijkheid en milieubewustzijn voorop staan. Naast KAM-coördinator is Johan
ook veel op pad als werkvoorbereider waar hij de opdrachtgever en zijn collega’s optimaal voorbereid voor de klus. Johan: ‘’We streven ernaar om de opdrachtgever volledig te ontzorgen door helder inzicht te geven wat er staat te gebeuren, de aanpak en het uiteindelijke resultaat.’’

Ondernemende en positieve drive van collega’s bij de Kooiker Groep

De cultuur binnen de Kooiker Groep omschrijft Johan vooral als hechte en collegiale sfeer. Johan: “Er is altijd ruimte voor gezelligheid en een grapje, maar wanneer het werk vraagt om serieuze inzet, zetten we onze schouders eronder om ons volledig te focussen op onze taken. Bij ons op het werk heeft iedereen de vrijheid om op zijn eigen manier te werken. Hoewel er deadlines zijn die we moeten halen, hebben we de autonomie om zelf te beslissen hoe we die deadlines willen behalen. We zijn allemaal gedreven om er echt voor te gaan en daar trek je elkaar in mee.” Wat Johan echt motiveert binnen de Kooiker Groep is dat alles bespreekbaar is en je daarin echt wordt ondersteund. Johan: “Ik kan me geen betere werkgever voorstellen dan de Kooiker Groep. Er is altijd ruimte voor zowel werkgerelateerde als persoonlijke situaties. Daarnaast geniet ik van de vrijheid die ik krijg en de positieve werksfeer met mijn collega’s. Dit, in combinatie met mijn huidige takenpakket, maakt het plaatje compleet en geeft me veel voldoening.”

Doorgroeimogelijkheden bij de Kooiker Groep

Van chauffeur/machinist doorgegroeid als KAM-coördinator en werkvoorbereider. Johan heeft in zijn jaren bij de Kooiker Groep diverse stappen op de spreekwoordelijke ladder gemaakt. Johan: “Wanneer je de capaciteit en de motivatie hebt om door te groeien, zijn deze mogelijkheden er zeker. Ik denk dat mijn verhaal hierin een goed voorbeeld is. Als je ambitieus bent, wordt er altijd met je meegedacht zodat je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen.”

Wil jij ook doorgroeien?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En wil jij je verder ontwikkelen en doorgroeien? Bekijk dan onze vacatures en word onze nieuwe collega.

Bekijk onze vacatures

Onze vacatures

Volgende
Vorige
 • Chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek West

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken vanaf onze nieuwe locatie in Zwijndrecht? Dan zoeken wij jou!

 • Assistent zuigwagen
 • Kooiker Zuigtechniek West

Ben jij een harde werker en klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als assistent zuigwagen bij Kooiker Zuigtechniek vestiging West! Van kruipruimtes uitgraven tot het stofzuigen van de Lebuinuskerk in Deventer. Geen dag is hetzelfde.

 • Chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan zoeken wij jou!

 • Assistent zuigwagen
 • Kooiker Zuigtechniek

Ben jij een harde werker en klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als grondwerker bij Kooiker Zuigtechniek! Van kruipruimtes uitgraven tot het stofzuigen van de Lebuinuskerk in Deventer. Geen dag is hetzelfde.

 • Chauffeur
 • Kooiker Daktoppers

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan zoeken wij jou!

 • Leerling stratenmaker
 • Kooiker Aannemersbedrijf

Leerling stratenmaker gezocht! Werken en leren combineren? Ga aan de slag als vakman GWW bij Kooiker Aannemersbedrijf! Je werkt met de nieuwste technieken, volgt gratis een opleiding en voert alles wat je leert direct in praktijk uit.

 • Stratenmaker
 • Kooiker Aannemersbedrijf

Stratenmaker gezocht! Toe aan een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als vakman GWW bij Kooiker Aannemersbedrijf! Je werkt met de nieuwste technieken en bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers en de omgeving.

 • Leerling chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek

Combineer werken en leren! Heb jij net je middelbare school afgerond en wil je niet langer stilzitten? Als leerling grondwerker combineer je werken en leren, krijg je de mogelijkheid om je vrachtwagenrijbewijs te halen en kom je op plekken in heel Nederland.