Interview met collega Edward Kuijers

“Kooiker Groep: Gemotiveerd, gezellig en professioneel”

 

We spreken met Edward, allround grondwerker/machinist bij Kooiker Groep

Van het zuigen in nauwe kruipruimtes als grondwerker tot het besturen van de nieuwste machines als machinist, Edward heeft zes jaar geleden gekozen voor de rol van allrounder grondwerker/machinist bij de omgeving van de Kooiker Groep. Een functie binnen Kooiker Zuigtechniek waar hij zijn energie in kwijt kan. Bij de Kooiker Groep ervaart hij een toegankelijke, open en gezellige sfeer waar je direct zicht hebt op het resultaat en de kwaliteit van je werk.

Begonnen als bijbaan, nu naar een fulltime job

Op zijn achttiende werkte Edward één dag per week bij Kooiker Zuigtechniek, naast zijn baan als verkoper. Edward: “Ik merkte dat ik tijdens het werk als verkoper mijn energie niet kwijt kon. Na anderhalf jaar kreeg ik een aanbod van Klaas om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen via Kooiker, waarna ik fulltime aan de slag kon als machinist. Veel collega’s zoals ik beginnen als grondwerker, halen vervolgens hun vrachtwagenrijbewijs en groeien door tot machinist. De Kooiker Groep investeert graag in doorgroeimogelijkheden, wat voor elke collega, op zijn eigen manier, erg motiverend is.”

Ik miste het werk, de collega’s en de afwisseling van de Kooiker Groep

Na vijf jaar bij de Kooiker Groep te hebben gewerkt, besloot Edward zijn werkkennis te verbreden en elders aan de slag te gaan. “Na vijf jaar bij de Kooiker Groep te hebben gewerkt, besloot ik een andere functie te proberen bij een ander bedrijf. Al vrij snel besefte ik dat het werk en de sfeer daar niet echt mijn ding waren. Er was weinig variatie in het werk en ik kon mijn energie niet kwijt. Ik miste het werk, de collega’s en de afwisseling van Kooiker Zuigtechniek. Na drie maanden heb ik dan ook besloten om weer terug te keren naar het Kooiker-team.”

De taken als allrounder grondwerker/machinist bij de Kooiker Groep

Als allrounder bij de Kooiker Groep heeft Edward veel afwisseling in zijn werk. “De ene keer lig ik een kruipruimte te vergroten en de andere keer bedien ik als machinist de nieuwste apparatuur of bestuur ik de vrachtwagen. Soms hebben we spoedklussen die tot laat in de avond doorgaan, terwijl andere klussen juist vroeg klaar zijn. Hierdoor ben je ook echt klaar en hebt dan dus extra tijd voor jezelf.” Door middel van zuigtechniek kunnen bijvoorbeeld kruipruimtes makkelijk vergroot worden en boomwortels vrijgegraven worden zonder schade.

Elke klus geeft zijn eigen voldoening, maar voornamelijk de spoedklussen zijn hetgeen waar Edward energie uit haalt. “Het afronden van een klus waarbij we de kruipruimte hebben vergroot en de opdrachtgever extra tevreden is, geeft een enorme boost. Maar de meeste voldoening krijg ik toch van spoedklussen, waarbij we echt het verschil kunnen maken voor onze opdrachtgevers in benauwde situaties.”

Persoonlijke benadering, naar elkaar luisteren en een gezellige sfeer

Als je op zoek bent naar een werkgever die gericht is op de persoon en je niet ziet als een nummer, dan raadt Edward zeker aan om te komen werken bij de Kooiker Groep. “Er wordt echt naar elkaar geluisterd en de sfeer is altijd gezellig. Voor mij is het belangrijk dat werken niet alleen maar draait om werk, werk, werk, maar dat er ook ruimte is voor plezier. En als je dat combineert met een goed salaris, dan is het fantastisch.”

“Bovendien investeert het bedrijf in kwalitatief goed materiaal, waardoor we altijd met uitstekende spullen werken. Dat maakt het werken gewoon fijn. We gaan met goede en gezellige mensen op pad, wat ervoor zorgt dat het werk niet als werken voelt. Oftewel: de dagen vliegen voorbij! Natuurlijk zijn er wel eens minder leuke klussen, maar dat hoort er ook bij.”

Is sfeer op de werkvloer voor jou ook zo belangrijk?

Vind jij sfeer op de werkvloer ook belangrijk? En wil je daarnaast ook werken met de mooiste en nieuwste machines? Bekijk dan onze vacatures en word onze nieuwe collega.

Bekijk onze vacatures

Onze vacatures

Volgende
Vorige
 • Chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek West

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken vanaf onze nieuwe locatie in Zwijndrecht? Dan zoeken wij jou!

 • Assistent zuigwagen
 • Kooiker Zuigtechniek West

Ben jij een harde werker en klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als assistent zuigwagen bij Kooiker Zuigtechniek vestiging West! Van kruipruimtes uitgraven tot het stofzuigen van de Lebuinuskerk in Deventer. Geen dag is hetzelfde.

 • Chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan zoeken wij jou!

 • Assistent zuigwagen
 • Kooiker Zuigtechniek

Ben jij een harde werker en klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als grondwerker bij Kooiker Zuigtechniek! Van kruipruimtes uitgraven tot het stofzuigen van de Lebuinuskerk in Deventer. Geen dag is hetzelfde.

 • Chauffeur
 • Kooiker Daktoppers

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het alleen maar kilometers maken zat en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan zoeken wij jou!

 • Leerling stratenmaker
 • Kooiker Aannemersbedrijf

Leerling stratenmaker gezocht! Werken en leren combineren? Ga aan de slag als vakman GWW bij Kooiker Aannemersbedrijf! Je werkt met de nieuwste technieken, volgt gratis een opleiding en voert alles wat je leert direct in praktijk uit.

 • Stratenmaker
 • Kooiker Aannemersbedrijf

Stratenmaker gezocht! Toe aan een nieuwe uitdaging? Ga aan de slag als vakman GWW bij Kooiker Aannemersbedrijf! Je werkt met de nieuwste technieken en bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers en de omgeving.

 • Leerling chauffeur
 • Kooiker Zuigtechniek

Combineer werken en leren! Heb jij net je middelbare school afgerond en wil je niet langer stilzitten? Als leerling grondwerker combineer je werken en leren, krijg je de mogelijkheid om je vrachtwagenrijbewijs te halen en kom je op plekken in heel Nederland.